Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Stjernestunder på Nyvang.

Stjernestunder på Nyvang.

Bibliotekerne i Holbæk har lavet et kulturtilbud til deres ældre brugere i samarbejde med Alzheimer foreningen – Ældre Sagen og Aktiv hele livet. Og kulturtilbuddet til dem var tirsdag den 5. marts en tur til Andelslandsbyen Nyvang.

For at kunne lave disse aktiviteter til disse foreningers ældre, er det med støtte fra. Tænketanken Fremtidens Biblioteker samt fra Velux Fonden.

Da de kom til indgangen blev de delt op i 3. hold, hvorefter de gik rundt i Andelslands-byen med hver sin guide.

Ida Suhr var en af guiderne, hun startede ved hovedhuset, her fortalte hun om starten på Nyvangsgården, og op gennem tiden, samt hvad de forskellige bygninger havde været brugt til, og hvad de i dag bliver brugt til. Forretningsgaden barakken med politistation – frisør samt posthus.

Derefter gik turen til husmandsstedet hvor alle fik kaffe med Rick, medens Ida fortalte om andelsbevægelsen fra 1865 til 1960. Andelstanken til Brugsen – Mejeriet. Derefter gik turen forbi smedjen og så stoppede man ved frysehuset. En af tilhørerne fortalte at da hun var stor pige gik hun hen til deres frysehus og hentede forskellige vare der. Hun kunne huske at de delte fryseboksen med en anden familie.

Man sluttede oppe i Sct. Stefans Kirken, og efter at Ida havde fortalt om kirken og dens historie, var det tid til at komme ned i Sandby Forsamlingshus, og få noget at spise. Derefter var der sang og musik til klokken var 14:00, hvor turen atter gik hjemad.

Print Friendly, PDF & Email