Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Komfurer – Kitler.

Vinterens foredrag i gang

 

Vinterens første foredrag handlede om komfurer, køretøjer og kitler og blev afholdt søndag den 15. januar i forsamlingshuset..

Det var Helle Schummel og Tina Roneklint, der styrede foredraget.

Helle Schummel fortalte de ca. 40 fremmødte om, hvordan de forskellige effekter blev behandlet fra de kom ind på Andelslandsbyen til eftersyn blev registreret og giveren fik et gavebrev.

Så var genstandene vores, derefter blev det sat oppe i magasinet, hvor de forskellige effekter så kunne bruges i de forskellige laug rundt omkring på Nyvang. Nogle gange måtte man sige fra, da man måske havde mange af den ting, som giverne kom med.

Fotograf: Jan-Ole Rasmussen

Tina Roneklint fra tekstillauget fortalte om, hvordan man håndterede de forskellige ønsker til tøj, hvis det ikke var på tekstillageret kunne man tilbyde at få syet det ønskede tøj, så man kunne være tidstypisk klædt når man var i de forskellige laug, repræsenterede Nyvang.

Senere på året vil hun komme rundt i de forskellige laug og hjælpe til med, at få så mange som muligt i tøj, der passer til tiden, hvilket evt. kunne ske ved, at der blev syet nyt ”gammelt” tøj til dem, der manglede tidstypisk tøj.

I mellem foredragsholderne kunne man købe kaffe og æblekage, som to fra køkkenlauget sørgede for. Nemlig Jette Graves og Hanne Jensen.

En eftermiddag, der var meget informativ, om end den var meget anderledes end de foredrag, som vi tidligere har haft, idet dette foredrag var meget rettet til dagligdagen på Andelslandsbyen Nyvang og en masse information, som de frivillige på stedet kan have god hjælp af.

 

 

Print Friendly, PDF & Email