Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Kaffen gennem 350 år.


Så er foredragsrækken i Forsamlingshuset på Nyvang startet. Med salen fyldt blev det historiker Annette Hoff fra Den Gamle By i Aarhus som startede sæsongen med Kaffens historie gennem 350 år.

I midten af 1600-tallet begyndte man at importerer rå kaffebønder, og disse kunne man kun købe på apoteket, man ristede bønnerne på en pande og knuste dem hvorpå man hældte kogende vand på. Men dengang var det kun de velstillede der kunne drikke kaffe.

I begyndelsen blev kaffen drukket af skåle, det var først i slutningen af 1700 tallet at der kom hank på og det blev en kop kaffe man fik.

I starten af krigen omkring 1939 begyndte man at blande Rick og Danmark erstatning i kaffen. Dengang troede man at man havde opfundet kaffeerstatningen dengang. Men den var opfundet allerede i begyndelse af 1800-tallet.

Opfindelsen af Madam Blå startede i slutningen af 1800-tallet af Glud og Marsstrand, og er et uundværlig køkkenredskab op gennem tiden. Kaffemaskinen som vi kender i dag kom omkring 1975. i 1996 begyndte man at brænde kaffe på små micro kafferisterrier.

I Året 2000 begyndte man at have mesterskaber i kaffebrygning, og i dag kn man få alverdens slags kaffe på kaffebarer rundt omkring i landet.

Print Friendly, PDF & Email