Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Jazz – Swing – Pjatteri.

Endnu et foredrag i forsamlingshuset på Nyvang. Søndag den 12. februar kom der 57 personer til foredrag om Jazz – Swing og Pjatteri. Det var Per Rock, der holdt foredraget for de mange fremmødte.

Hvor stammer jazzen fra?? Herr Per Rock kom hele følelsesregisteret igennem, gennem musik – film og anedoter og ikke mindst dans.

Afroafrikanerne kom til Amerika som slaver. De gik altid rundt og sang, når de arbejdede, eller om aftenen når de samledes rundt om bålet. Det, at de sang, var med til at holde modet oppe, indtil slaveriet ophørte.

Eller var det jazz der blev spillet under borgerkrigen?  Eller var det først rigtig jazz i begyndelsen af 1900 tallet? Ingen ved det helt bestemt,

Sandby Forsamlingshus.

hvornår musikken hed jazz. Så det er en skrøne, at den opstod i New Orleans i begyndelsen af 1900-tallet.

Herr Per Rock er ud over foredragsholder også danser. Han kunne de forskellige dansetrin bl.a. lagkagedansen – charleston – lindy hop – og jitterbug, som han viste i forbindelse med omtalen af de forskellige dansetrin, man brugte til de forskellige stilarter. Det i sig selv var meget underholdende og imponerende at se.

Et af de mange filmklip han havde med, var da han optrådte i Vild med Dans for nogle år siden. Der blev også vist filmklip med Louis Armstrong , Glen Miller og mange andre.

I pausen kunne der købes kaffe og kringle.

Det blev igen en rigtig spændende eftermiddag, hvor alle fik noget at vide, som vi ikke har været klar over tidligere.

Print Friendly, PDF & Email