Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Årgang 1992

                  Et historisk tilbageblik

                 Den 28. maj 1992 åbnede Økomuseet Nyvang,

                 som det kom til at hedde indtil foråret 1996.

Økomuseets leder herr Jørgen Thygesen hold åbningstalen, i en af produktionshallerne, for særlig indbudte gæster, hvor han takkede herr Borgmester Bent Kristiansen for den store ildhu han havde lagt for dagen, for at få Andelslandsbyen op og stå. Det er nu en realitet. Han fortsatte med at fortælle da han var barn skulle man holde fingrene på ryggen, når man var på museum. Men her må man godt røre ved tingene.

Efter underholdning af Holbækgarden som havde gået rundt på området, holdt herr Borgmester Bent Kristiansen den officielle åbningstale foran Hovedhuset for ca. 200 publikummer. Han fortalte bl.a. at der var to mennesker som var rigtig glade i dag, nemlig herr Jørgen Thygesen og ham selv, at dette projekt som Andelslandsbyen nu var blevet en realitet. Efter åbningstalen blev Økomuseet Nyvang indviet med tre kanonskud.

Projektet blev vedtaget af byrådet allerede i 1987, så herr Bent Kristiansen takkede byrådet for deres velvillighed, og at det lykkedes. Derefter takkede han Kulturministeriet og andre som havde støttet projektet indtil i dag.

Senere på dagen blev vejen som går hele vejen rundt døbt Borgmester Bent Kristiansensvej, det var formanden for støtte-foreningen museumsforeningen Økomuseet Nyvang herr Henrik Hastrup, der afslørede vejskiltet, han kunne også glæde sig over at han havde modtaget en check fra Hr. Borgmester Bent Kristiansen på kr. 50.000,00, Det var fra hans font, som var oprettet i anledning af hans 25 års jubilæum som lokalpolitiker. Da jubilæet blev holdt, ønskede han sig ikke gaver men penge til Økomuseet Nyvang.

Ved åbningen var der allerede 3 bygninger i Andelslandsbyen, nemlig Husmandsstedet – Faurbo smedje og Søstrup mejeri, som var blevet indviet dagen før.

Print Friendly, PDF & Email